8 Şubat 2015 Pazar

Mutluluk IN Ayrılık Acısı OUT


 Her yerde peçeteler, bakımsız bi surat, dağınık bi oda, karman çorman saçlar, fazlasıyla dinlenmiş öldürücü aşk şarkıları... Sürekli akla gelen anılar, beraber kurulmuş hayaller, ondan kalan hediyeler, fotoğraflar... Peki bu acı böyle sonsuza kadar mı gidecek? Tabi ki hayır, kendinize gelin. Hepimiz aşık olduk hepimiz acılar çektik ama bakın hayattayız, öyle aşk acısından falan ölünmüyor bi şekilde iyileşeceksiniz. Ama nasıl? Ben kendi yöntemimi anlatacağım size. Daha önce çok kez denenmiş ve sonuç alınmıştır güvenebilirsiniz bana -.-

Öncelikle yapacağımız şey onu düşünmemeye çalışmak. Kolay olmadığının ben de farkındayım ama yapmak zorunda olduğunuzu siz de biliyorsunuz. Sizi bu kadar üzmeye kimin hakkı var Allah aşkına? O yüzden onu düşünmemeye çalışacaksınız işte. İlk ağlamada yapamıyorum atamıyorum aklımdan falan da yok, bu bi süreç ne kadar süreceği ise sizin kararlılığınıza bağlı. Peki aklımızdan nasıl atalım? Şöyle: En çok yapmayı sevdiğiniz şeyler nelerse onları yapmaya yönelin, hiç bulamazsanız örgü örün. Valla ciddi söylüyorum örgü insanı durgunlaştırıyo. Neyse siz kitap okuyun, dizi izleyin, içinde aşk geçmeyen filmler izleyin ve ve veeee Demet Akalın dinleyin. Bu konuyla ilgili özel bi müzik listesi de hazırlıycam size yakın zamanda. 


 Aynen fotoğrafta da gördüğünüz gibi ondan kalan her şeyi doldurup bi kutuya çöpe atıyoruz. O an sakın romantik düşünüyüm falan demeyin toplayın ve atın bu kadar basit. Gerekiyorsa onu size hatırlatan tüm şeyleri de atın. Önce maddi olarak sonra manevi olarak kurtulacaksınız. Ama bu dönemde acınızdan geberseniz hüzünlü aşk şarkıları dinlemek yok. Gerekirse slow şarkılardan geçiş aşamasında Lana Del Rey dinleyin. O biraz beyni uyuşturduğu için bi süre dinginlik sağlar. Yine de gidip en hüzünlülerini dinlemeyin. 

 Ona ait çöpe attığınız şeylerin en önemlisine geldi sıra: Numarası. Numarayı silin canlarım, hemen. Hiç zart zurt etmeden hemen silin o numarayı çabuk. Sizin kendinizi rezil etmenizi ne ben isterim ne siz. Çok üzgün olduğunuzu, aşkınızdan yataklara düştüğünüzü onun bilmesine gerek yok. Telefonunuzdan uzak durun. 

 Kafanızdan onu atmaya az kaldı. Ama şimdi biraz arkadaş yardımı gerek. Arkadaşlarınızla dışarı çıkın. Onlarlayken de zırıl zırıl ağlamak falan yok. Konsere gidin, beraber dizi izleyin, alışveriş yapın, karaoke yapın, hatta maç izleyin. Bağıra çağıra, küfür ede ede maç izleyin. Ayrıca karaoke için de utanırım, sesim güzel değil, gidemem demek yerine bu adresten evde de karaoke yapabilirsiniz.



 Bunları yaptıktan sonra baya bi rahatladığınızı umut ederek bi sonraki adıma geçiyoruz: Değişiklik yap. Evet değişiklik yapıyoruz. Saçlarımızı kestirebilir, boyatabilir, uzatabilir, cilt maskeleri deneyebilir, bakıma gidebilir, masaja gidebilir hatta hamama da gidebilirsiniz. Değişiklik yapmaya da önce dışarıdan başlayıp sonra içeriye geçiyoruz. Yaptığınız değişikliğin sizi etkilemesine izin verin. Bırakın ruhunuz o değişikliğe uyum sağlasın. 

Bu dönemde muhtemelen size onu soran çok olacak. Anlatmayın. Bu kadar basit. İşinize yarayacak bi kaç kişi dışında kimseye anlatmakla kendinizi üzmeyin, bu saçmalıklarla uğraşmayın. Her şey bitip artık kendinizi iyi hissedince gönüllerini alırsınız, onlar da bi zahmet anlayışla karşılayıverirler. 

 Sorun sende değil bende palavrasını bi köşeye atma zamanı geldi. Sorun ondaydı şekerim. Seni üzmeye hakkı yoktu. Sırf bunun için bile sorun sende değil onda. 

 Kafayı rahatlatmanın çok güzel yollarından biri de spordur. Fitnessa, pilatese, voleybola, tenise bi şeylere başlayın. En olmadı bi zahmet evi falan temizlemeye kafa yorun hem ev halkı da mutlu olur. Siz de. 



Ve bir adım daha sonrası: Elimi sallasam ellisi belimi sallasam yüz ellisi aşaması.
Herhangi bi yeri sallamıyoruz yanlış anlamayın bayanlar baylar. Sadece etrafımıza bi dönüp bakıyoruz, kimler ilgileniyor, kimler yakınlaşmaya çalışıyor ne var ne yok. Sonra duruma göre yeni bir aşka yelken açıyor ya da -karşınızdakini de kesinlikle üzmeden- sadece zaman geçiriyorsunuz. Onu karşınızdaki kişiye kalbinizin durumuna göre siz ayarlarsınız. Sakın ha unutucam diye soluğu direkt başka insanların yanında almayın, o şey işe yaramaz bi döngüye sokar sizi. Zaman geçsin biraz kafanızdan atın sonra düşünürsünüz. Hem siz nasıl üzüldüyseniz sizin yüzünüzden de bi başkası üzülebilir, bu acıyı hissetmiş biri olarak başkalarına da siz yaşatmazsınız diye umuyorum.

 Dediğim gibi bu bi süreç. Benim gibi fazla duygusal olmayan bi insan için bi gece, duygusal biri için bi hafta, çok duygusal biri içinse iki bilemedin üç hafta sürebilir. Ama bu tamamen size bağlı. İsterseniz bi gecede de atarsınız hiç korkmayın. Yeter ki isteyin ve ondan uzak durun. Mutlu olmak zor değil, yeter ki mutlu olmaya karar verin.

XOXO Sena


6 yorum:

  1. Hayirdir yoksa sevgilinden mi ayrildin avukat

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah be guzel gozlum sakin bir erkek icin hic bir zaman uzulme en iyisi bile ceviz agacindan farksiz en azindan ceviz agacindan uretim yapilabiliyor her seyin en iyisi yanlizlik erkeksiz hayat in ask out

      Sil
    2. Hahahahahahahaha valla ne yalan söyliyim haklısınız ama ben bu yazıyı kendim için değil de ayrılık acısı çeken arkadaşlarım için yazdım. Teşekkür ederiim 😄

      Sil
  2. Çok güzel öneriler çok iyi anlatmışsın bebeğim yazılarının devamını bekliyorum, sevgilinle çok mutluluklar dilerim öpücükler aşkım

    YanıtlaSil