17 Ağustos 2015 Pazartesi

Doğal Sabun Deneyimlerim


 Merhabaaa, yine burayı ihmal ettiğimin farkındayım ama bi yazı hakkında bilgi topluyordum. Tamam tamam sadece bilgi toplamıyordum :') doğum günümdü tatildi derken ara açıldı biraz ama işte burdayım! Hem de hoşunuza gidecek bi yazıyla.

 Doğal sabunları hepiniz görmüş duymuşsunuzdur. Hem fiyatları çok uygun hem etkileri inanılmaz. Tecrübe konuşuyor -.- Ben kullanmaya başlayınca dedim ki, bunca zaman cilt temizleyici köpüklere, jellere vs.lere boşa para vermişiz. Hem de etkileri görmek için beklemeniz gerekmiyor. İlk kullanımda etkileri görüyorsunuz. Ben size kendi kullandıklarımdan bahsedeceğim.

Defne Sabunu: Aktar amcanın anlattıkları ve benim araştırmalarıma göre defne sabununun yapımında zeytin yağı kullanılıyor ve anavatanı Hatay. Yeşil bi sabun. Kokusu da ot kokusu işte sıradan. Ama bu otun kokusu böcekleri korkutup kaçırmaya yetiyormuş. Anneler anneanneler bu sabunu dolaplara koyarmış böcekler gelmesin diye. Korkmayın kokusu güzel. Ben sabunu cildim için kullanıyorum ve çook çook memnunum. Ciltteki sivilce, yara, siyah nokta vs hepsini kurutup temizliyo. Bunu ilk kullanımda bile görüyorsunuz. Ayrıca cildinize yeni peeling yapmışsınız gibi bi pürüzsüzlük katıyo. Vücutta varis, yara, egzama ve türevlerine iyi geliyormuş. Saçtaysa dökülme ve kepeklenmeye karşı etkiliymiş. Ben saç için kullanmıyorum sabunları çünkü saçlarım boyalı...

Kayısı Çekirdeği Sabunu: Kayısı renkli güzel mi güzel canım sabunum. Benim o pul pul kupkuru cildimin kankası. Sabun kurutur derler ya HİÇ DE BİLEEE! Bu sabun nemlendiriyor. Cildin nem seviyesini dengeliyor. İlk kullanımda etkiyi görüyorsunuz hem de. Kuru ciltli kardeşlerim, aşklarım, dertdaşlarım bu sabunu deneyin.

Keçi Sütü Sabunu: Bol bol haberi yapılan, aldığı övgüleri layıkıyla taşıyan sabun. Keçi sütü zaten anne sütünden sonra en faydalı süt. Siyah nokta, sivilce, kir, açık gözenekler hepinize güle güleeee. Yine kuru cildin en yakın arkadaşlarından bu sabun. Yağlı ciltler için de yağ dengesi sağlıyor ayrıca. Cilt kanserinden koruyor ve cildi onarıyor. (İçinde bolca a vitamini olduğundan.) İçindeki özel bi asit sebebiyle de ölü deriyi arındırıyor. Etkilerin hepsini teeek teek gördüm. Deneyin derim.

Argan Sabunu: Saç ve cilt için kullandığım cici sabun. Kokusu ayrı bi sevimli içindeki yaprak parçaları ayrı sevimli. Saç dökülmesinde en etkililerden olur kendisi. Benim için öncelik yine cilde etkileri oldu. nem dengesini kuruyor, Hassas ciltleri güçlendiriyor, her türlü doğum, güneş, ameliyat lekesine iyi geliyor. En güzeli de cilde elastikiyet sağlıyo. Yani yaşlanmayı önleyici. Ufacık çizgiler oluşmaya başladı bende bile. Onları hafifletip düzenli kullanımda da yok ediyor. Zaten gerginliği yüzünüzü yıkar yıkamaz hissediyorsunuz.

Elma sabunu ve yılang sabununu da aldım bugün ama henüz kullanmadım. Deneyip yazıcam. Kendinize iyi bakın aşklarım. Beklediğiniz bohem ürünlerle alakalı yazı yakında buralarda olacak ;)

XOXO Merlin