31 Temmuz 2015 Cuma

Kızıllar Akmasın


 Öncelikle şunu söyleyeyim kızıl naparsanız yapın AKAR. Ama bizimki daha az aksın, rengi hemen solmasın, daha güzel parlasın, çok da fazla akmasın diyorsanız yazıma bi göz atın derim.

Burdan saç rengimi görebilirsiniz.

 Uzun zamandır sürekli saçlarımı boyatıyorum. Hatta şu son zamanlarda kendim boyamaya dahi başladım. Kızıl saç sürekli akıyor çünkü ve sık sık yeniden boyamak gerekiyor. Ben de baktım kuaföre para yetişmeyecek evde yapmaya başladım. Ayrıca şu anki saç rengimi soranlar var. Saçlarımı açıcı kullanmadan koyu renk saçlarda da etkili olan kızıllarla boyadım. Ateş kızılı ve koyu kızıl karışımı.

 Edindiğim tecrübelerden söyleyeyim size, öncelikle saçlarınızı sıcak suyla yıkamayın. Çünkü sıcak su boyayı daha çok akıtıyor. Onun yerine ılık hatta soğuk suyla yıkayın hem boya akmaz hem de saçlarınız daha az kabarır.

 İkinci olarak saç kremlerini oldukça az kullanın. Saç kremleri kızıl saçın düşmanı gibi. Onun yerine saç maskelerine yönelin.

 Son ve en etkilisi: Üzüm sirkesi. Tam anlamıyla kızılın kankası ya. Ama illa ki üzüm olacak. Hem rengi parlatıyor hem akmayı çok azaltıyor. Ben saçlarımı ıslattıktan sonra biraz üzüm sirkesi kullanıyorum sonra şampuanlamaya geçiyorum. Şampuandan sonra kullanıldığında yaptığı şey sadece parlatmak ama önce kullanıldığında rengin akmasını da önlüyor. Deneyin kendiniz görün ;)

XOXO Merlin

24 Temmuz 2015 Cuma

Bitmeyen Koşuşturmacalarım



 Uzun zaman oldu ben yazmayalı. Neler yaşadım, neler atlattım, ne kadar büyüdüm anlatılmaz ancak yaşanır. Sanırım gençlik böyle bi şey. Yaşaya yaşaya olgunlaşıyoruz bi yanımız çocuk bi yanımız büyük.

 Kendime bi öğüt edindim yaşadıklarımdan aklınızın bi köşesinde bulundurun derim siz de. Güçlü bi kadın ilişkiye başladığında elindeki uğraşları asla bırakmamalı. Çünkü beyninizi meşgul eden uğraşlarınızı bırakırsanız erkek arkadaşınıza sararsınız. Hem size hem ilişkinize zarar bu. Önceki tavrınızın üstünde karşınızdaki adamı istemsizce boğdukça boğarsınız, en kötüsü de olan size olur. Sürekli düşünmekten bunalıma girersiniz. Bu olacağına elinizdeki uğraşlardan vazgeçmeden biri biterse bi başkasına yönelin.

 Sık sık mesajlar alıyorum özellikle tumblr ve twitter adreslerim üzerinden "neden bloğa yazmıyosun artık" diye. Gerçekten ya vaktim olmadı ya modum tutmadı. Ama gelen mesajların tümünü okuyup yanıtlamaya çalıştım. Bazı konulardan benden istediğiniz yazıları hazırlamaya başladım. Yakın zamanda yayınlarım. Mutlu kalın.

XOXO Merlin